Prohledat tento blog

středa 15. dubna 2015

EQUAL PAY DAY 2015 – DVA OBOHACUJÍCÍ DNY NABITÉ ZAJÍMAVÝM PROGRAMEM, O KTERÉ BYSTE ROZHODNĚ NEMĚLI PŘIJÍT

Ve dnech 17. a 18. dubna 2015 se v pražském Clarion Congress Hotelu, k příležitosti mezinárodního dne rovnosti platů, již po šesté uskuteční konference úspěšných žen s výmluvným názvem Equal Pay Day (den rovnosti platů). Nezasvěcený jedinec si pravděpodobně láme hlavu nad tím, co může být náplní takové konference, či může dokonce podlehnout dojmu, že se jedná o jakousi demonstrativní akci. To by však bylo hrubé zkreslení. Pokud k těmto nezasvěceným patříte i Vy, pojďte se teď se mnou podívat na to, o co se vlastně jedná.


PROČ SE EQUAL PAY DAY KONÁ?


Navzdory rovným právům, kterým se ženy a muži v současné společnosti těší, stále ještě čelíme rozdílu v průměrných platech, které aktuálně činí celých 21%. Rozdílnost průměrných platů mezi pohlavími nicméně nejsou jediným problémem, se kterým se ženy při budování své kariéry setkávají. Jisté bariéry tvoří také společenské stereotypy ohledně zaměstnávání žen na vedoucích pozicích. 

O CO SE TEDY JEDNÁ?


Equal Pay Day je událostí sdružující úspěšné ženy ze všemožných oborů a polí působnosti, které jsou živým důkazem toho, že i žena, a to dokonce i žena s rodinou, může dosáhnout na vysoké postavení a prestižní pracovní zařazení ve vedení firem, na něm se pohybuje se samozřejmostí, obratností, výkonností a rozhodností, která bývá často připisovaná výlučně mužům. Tyto zástupkyně z řad top manažerek, úspěšných podnikatelek či veřejně známých osobností mají na konferenci dvojí úkol. 

Prvním z nich je sdílením svého profesního a soukromého životního příběhu, předávaného prostřednictvím zajímavých přednášek, dokázat, že mateřství, kterému je často připisován nízký počet žen na vedoucích pozicích, nemusí být ve skutečnosti pro kariéru překážkou. Druhým, a snad ještě významnějším úkolem je, tentokrát za pomoci tak zvaného speed mentoringu (hodinová diskuse za účelem předávání zkušeností, znalostí, inspirace a pozitivní motivace, pozn. aut.), předat něco ze svého know-how všem zúčastněným. Mezi těmito úspěšnými ženami, mentorkami a patronkami celé akce, letos vystoupí například Markéta Fialová, Mirka Čejková, Barbora Chuecos, Veronika Brázdilová, Drahomíra Mandíková a mnoho dalších. Chybět nebude ani eurokomisařka Věra Jourová, která v pátek ráno konferenci zahájí.

CO NÁS NA AKCI ČEKÁ?


Equal Pay Day je akcí skutečně velkého formátu a nešetří na programu ani doprovodných aktivitách. V pátek 17. dubna se mohou účastníci těšit na den nabitý zajímavými přednáškami, sobota 18. dubna bude naplněna mentoringy u kulatých stolů, a to vše bude doplněno o koučovací centrum, světelnou show, kosmetické poradenství, doprovodné workshopy a mnoho dalšího. Kromě lákavého hlavního programu bude navíc pro zúčastněné k dispozici dobré jídlo a pití a pro maminky či tatínky bude připraven dětský koutek Rossmánek s hlídáním a zajímavými soutěžemi. 

KDO ZA TÍM VŠÍM STOJÍ?


Zorganizovat událost takovéhoto rozsahu není jen tak a je na to zapotřebí celého týmu schopných a zapálených lidí. Stejně jako předchozí roky, i letos za Equal Pay Day stojí organizace úspěšných a podnikavých žen, Business and Professional Women ČR, vedená vždy energickou Lenkou Šťastnou a podpořená řadou dobrovolnic z mladého klubu Young BPW a dalších dívek. 

Organizace Business and Professional Women si klade za cíl sdružovat úspěšné a aktivní ženy, které se následně podporují a vzájemně si pomáhají ve svých činnostech. Mládežnická sekce Young, k níž se řadím i já, se pak zaměřuje na rozvoj potenciálu mladých žen a vytváření příležitostí pro jejich profesní i osobnostní růst. 

Jakožto členky Young BPW, bychom rády myšlenku a poslání organizace rozšířily také na mladé ženy a muže studující na České zemědělské univerzitě, jimž bychom chtěly pomoci k seberozvoji prostřednictvím studentské organizace. O zahájení činnosti této organizace Vás budeme informovat a budeme rádi, když se k nám přidáte. Prozatím však přijměte alespoň srdečné pozvání na akci Equal Pay Day a slečny také na všechny akce mladého klubu Young BPW, jehož aktivity můžete sledovat na naší Facebookové stránce.

Těšíme se na Vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Srí Lanka - země buddhismu, čaje a kokosů

Cestu na Srí Lanku jsem "plánovala" už od roku 2014, kdy jí navštívila kamarádka, z jejíhož popisu jsem byla úplně unešená. Rok co...